Jacob Lacopsstraat 20 bus 204 9700 Oudenaarde
+32 (0)475 49 18 52 info@info@gruwez.org"

Duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen

85 procent van de Belgen vindt duurzaam en energiezuinig wonen belangrijk, maar gaat wel op zoek naar de goedkoopste optie. Het idee dat er meer in de hoogte moet worden gebouwd, botst op het ‘not in my backyard’-syndroom. Een en ander blijkt uit nieuwe cijfers van de Real Estate Trust Barometer, een jaarlijks onderzoek bij 1.500 Belgen van het PR-bureau Bereal, gespecialiseerd in wonen en vastgoed, en het adviesbureau WES. Door de kostprijs zegt 56 procent van de Belgen nog steeds ‘liever’ een bestaande woning te kopen dan een nieuwe woning te bouwen. De redenen daarvoor zijn niet niet ver te zoeken: de mogelijkheid om de kostprijs van de renovatie te spreiden over de tijd en de iets lagere aankoopprijs. De lagere registratierechten en het BTW-tarief van 6 procent bij de aankoop en renovatie van een bestaande woning (tegenover 21 procent bij nieuwbouw) wegen ook zwaar door in het beslissingsproces tussen de aankoop van bestaand vastgoed en nieuwbouw. En al even opmerkelijk: meer dan de helft van de Belgen (61 procent) erkent dat er compacter en hog er moet worden gebouwd om het ‘leefbaar’ te houden. Alleen: liever niet in eigen voor- of achtertuin.

Duurzaam bouwen Gemeente Wuustwezel.
De subsidie voor duurzaam bouwen kan worden gecumuleerd met andere bouw of renovatiesubsidies, op voorwaarde dat het totale bedrag van de bekomen subsidies 80% van de investeringskost niet overschrijdt. Indien dit percentage overschreden wordt, zal het bedrag van de gemeentelijke subsidie verminderd worden tot een gecumuleerde subsidie van 80%.
Steunpunt Duurzaam Bouwen.
Dankzij de steun van de provincie Vlaams-Brabant en uw gemeente is dit advies ter waarde van 250 euro volledig gratis! Indien u een duurzaam bouwadvies wenst, kunt u een afspraak maken met het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen via steunpuntdubo@vlaamsbrabant.be of telefonisch op het nummer 016-23 26 49.
Acasus Over.
Netwerkpunt: gepaste accommodatie voorzien met vergaderzalen en trefpunt bistro voor overleg en ontmoetingen van actoren gelinkt aan duurzaam bouwen. Adviespunt: advies verstrekken via de audit industrieel duurzaam bouwen B2B en via de huisvesting van de vzw BAS die, in opdracht van het Provinciaal Steunpunt Duurzaam wonen en bouwen, onafhankelijk en objectief bouwadvies geeft aan zowel particulieren, gemeenten als niet-winstgevende organisaties B2C.
Medewerker Duurzaam Bouwen-vacatures januari 2019 Indeed.com.
Als je een vacature-alert maakt of aanbevolen vacatures ontvangt, betekent dit dat je akkoord gaat met onze Voorwaarden. Je kunt je instellingen voor toestemming te allen tijde wijzigen door je af te melden of door de aanwijzingen in onze voorwaarden te volgen. Dit bedrijf heeft vacatures voor Medewerker Duurzaam Bouwen.
Provinciale steunpunten duurzaam wonen en bouwen Energiesparen. cross. login. question-circle. search. up-down. vlaanderen-logo. warning.
Provinciale centra duurzaam bouwen. Provinciale steunpunten duurzaam wonen en bouwen. Kamp C, 014 27 96 50, info@kampc.be, www.kampc.be. Steunpunt DuboLimburg, 011 39 75 75, info@dubolimburg.be, www.dubolimburg.be, www.eerstehulpbijduurzaambouwen.be. Steunpunt DuboVlaamsBrabant, Partner: Dialoog vzw, 016 26 72 78, steunpuntdubo@vlaamsbrabant.be, www.dubovlaamsbrabant.be. Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen Oost-Vlaanderen, 09 267 78 07, dubo@oost-vlaanderen.be, www.bouwwijs.be.
Duurzaam. Wat, waarom en hoe? Livios.
D275II: De ventilatie-unit voor appartementen en compacte woningbouw. Individueel bouw en energieadvies op maat. Bezoek EXPO C, dé tentoonstelling over duurzaam verbouwen. Provinciaal steunpunt Duurzaam Bouwen Vlaams-Brabant. Flexotank: meer dan een regenwaterput. Solatube ECO Voor passiefbouw. Meer productinformatie over Duurzaam.
Duurzaam bouwen en wonen Grimbergen.
Dit planadvies kan aangevraagd worden bij het Provinciaal Steunpunt duurzaam wonen en bouwen en houdt een uitgebreid technisch advies op vlak van oriëntatie, isolatie, ventilatie, keuzes van verwarmingssystemen, waterbesparing en duurzame materialen in. U kan het subsidiereglement duurzaam bouwadvies hier raadplegen.
Duurzaam bouwen Gemeente Diepenbeek.
Samen met de gemeente Diepenbeek en de provincie Limburg organiseert Dubolimburg infosessies over duurzaam bouwen. Thema’s’ zijn dakisolatie, gevelrenovatie, energiezuinig ventileren, vervangen verwarmingsinstallatie, warmtepompen, zonnepanelen en Infrax BouwTeams. In de Teng lees je waar en wanneer er infosessies in Diepenbeek plaatsvinden.
Vectorworks Duurzaam bouwen.
Renderworks of CINEMA 4D? DUURZAAM BOUWEN MET VECTORWORKS. Gebouwen zijn in Europa verantwoordelijk voor 40 procent van alle CO 2 uitstoot. Binnen Europa is er concensus dat deze uitstoot tegen 2020 met minstens 20% moet dalen. Voor de bouwwereld betekent dit onder andere dat woon en werkgebouwen energiezuiniger moeten worden.
Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen Provincie Vlaams-Brabant.
Home Wonen en milieu Wonen en ruimtelijke ordening Duurzaam bouwen en wonen Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen. Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen. Vragen over duurzaam bouwen of wonen? Stel een korte vraag over wonen en bouwen aan een wooninfopunt in jouw buurt.