Jacob Lacopsstraat 20 bus 204 9700 Oudenaarde
+32 (0)475 49 18 52 info@info@gruwez.org"

Passief bouwen

Wat is passief bouwen?

Een passiefhuis is een zeer energiezuinig gebouw gericht op een optimaal winter- en zomercomfort. Tijdens het grootste deel van het jaar kan een passieve woning op kamertemperatuur blijven zonder een klassiek verwarmings- of koelingssysteem te gebruiken. Bij de meest extreme buitencondities is er echter wél een actieve verwarmingsbron nodig. Die energievraag is zeer klein. Het bouwen van een passiefwoning vereist heel wat expertise, want alle parameters van de opbouw dienen hierop afgestemd te zijn.

Passief bouwen met Architect Gruwez

Architectenbureau Frank Gruwez is sinds jaar en dag gekend voor het bouwen van passieve woningen. Ze maken bouwprogramma’s op maat waarbij ze passief bouwen in uiteenlopende stijlen kunnen uitvoeren

Een passiefwoning in betonechte: energiebesparing! bouwenwonen.net.
Architect Philippe de Menten heeft zich gevestigd in Limal, midden in een groene omgeving. Hij vertelt ons het interessante verhaal van de bouw van zijn gezinswoning, uitgevoerd in betonmetselwerk. Deze woning is eigentijds en passief: een elegante leefomgeving die hand in hand gaat met overtuigend thermisch comfort. “Passief bouwen was niet de uitgangspositie maar meer het resultaat van een reeks puzzelstukjes die op de juiste plaats vielen, met passief als uitkomst”, stelt de architect. Het ontwerpen van dit huis bleek een verhaal van opeenvolgende verrassingen te zijn. Het begon allemaal toen de architect zijn oog liet vallen op een schitterend stuk grond waar al een huis op stond. Er werd een renovatieproject uitgewerkt maar dit mondde uit – tegen alle verwachtingen – in een vergunning om dat huis te slopen en een nieuwe woning te bouwen. Het initiële project werd dus herzien, meer bepaald voor de interne organisatie van de woning.
Hoe comfortabel is passief wonen? Energids.
Fossiele energie is niet onuitputtelijk, de energieprijzen blijven stijgen en het milieu wordt zwaar belast. Het passiefhuisconcept kan alvast een antwoord bieden op tal van uitdagingen voor de zeer nabije toekomst. Maar kan een passiefwoning u ook het nodige wooncomfort bieden? Reken maar! Warmteverliezen worden door de typische manier van passief bouwen zo veel mogelijk gereduceerd. Hierdoor heerst er in een passiefhuis het hele jaar een gevoelstemperatuur zoals op een mooie lentedag. Dus ook geen koude slaapkamers of gang. De nodige warmte komt hoofdzakelijk van de zon en deels van huishoudtoestellen zoals verlichting of computers.In een passiefhuis is een raamopening niet zomaar een venster op de wereld waardoor daglicht naar binnen komt. De hoeveelheid glas, de plaatsing en oriëntatie spelen een belangrijke rol. Het drievoudig glas is zo ontwikkeld dat het – mits juiste plaatsing en dimensionering – werkt als een passieve zonnecollector die gratis warmte opvangt van de buitenomgeving. De zorgvuldige keuze van de plaats van de ramen zorgt bovendien voor een overvloedige instroom van daglicht en een visueel comfort in elk vertrek.
Passief bouwen: het wat, hoe en waarom.
Passief bouwen is een investering het is 10 tot 15 procent duurder dan bouwen op de klassieke manier. Het eindresultaat is natuurlijk wel een huis dat 100 procent klaar is voor de toekomst en op jaarbasis een pak minder kost aan energie.
Tijdschriftartikel Economisch en drempelverlagend passief bouwen Publicaties FEBE.
Tijdschriftartikel Economisch en drempelverlagend passief bouwen. zondag 30 juni 2013, in de categorie Structuurelementen in prefab beton. Beton is een ideaal materiaal om passief te bouwen. De thermische inertie van beton is ongeveer tien keer groter dan die van een huis met een lichte constructie.
Woningbouw Lapeirre Nieuwbouw, renovatie en ecologisch bouwen.
Concreet dient men bij passief bouwen rekening te houden met vier belangrijke punten.: Stap 1: maximaal isoleren. Doorgaans is er zon 15 à 25 cm isolatie nodig in de vloer, 15 à 35 cm in de muren en 20 à 40 cm in het dak.
Massief-passief bouw.
Wanneer men naar het terugverdien-effect kijkt zal men, door de lagere energie kosten, zien dat deze erg hoog is. Nu niet meer massief-passief bouwen is dobbelen met uw investering! Tel 32 011 44 85 53. Fax 32 011 44 88 75.
Een passiefhuis bouwen? Energiezuinig en ecologisch bouwen.
29/03/2019 Sibomat Bouwen. Passief bouwen staat synoniem aan duurzaam en ecologisch bouwen. Een passieve woning moet niet actief verwarmen. Ontdek hoe u passief kan bouwen. Een passiefhuis is een woning die zo wordt gebouwd dat het binnenklimaat er steeds goed is, zonder een traditioneel verwarmings of koelsysteem.
Passief bouwen IcDuBoIcDuBo. Passief bouwen IcDuBo.
Home Themas Passief bouwen. Passief Bouwen met passieve energie. Bij Passief Bouwen wordt passieve energie van de zon en restwarmte optimaal benut, zodat het gebruik van energie in het passief huis voor verwarming en koeling tot een minimum beperkt blijft.
Wat is passief bouwen? Bouwnext.
Niet voor niets dat dit concept wereldwijd en op steeds grotere schaal toepassing vindt. Wat is passief bouwen? Passief bouwen houdt in dat er gebouwd wordt volgens de passief huis principes. Deze principes zijn gebaseerd op, luchtdichting van het gebouw, maximale verbruikte verwarmingsenergie, oververhitting van het gebouw en niet hernieuwbare primaire energie.
Passiefhuis zelf bouwen? Ecobouwers.be.
De ruwbouw en ook de teckniekenelectriciteitverlichtingventilatie, en enz. Binnekort gaat ik ook passief bouwenen, ik informeer eerst goedom, zo weinig mogelijk fouten te maken. Re: Passiefhuis zelf bouwen? Ik start in maart met ons passief huis buiten de paalfunderingen, doen we alles zelf, wij hebben het geluk dat we 2 goeie architecten gevonden hebben en de familie natuurlijk.
Passief bouwen Klaar voor de toekomst VDM Woningen.
Passief bouwen luchtdicht bouwen. Het basisprincipe van passief bouwen is simpel: het houdt de warmte van zonlicht en warmtebronnen in huis zo goed mogelijk vast, en de kou zo goed mogelijk buiten. Dat vraagt om extreem goede isolatie die de warmte kan vasthouden en om een volledig kierdicht huis.
Passief huis het wagenhuis.
eerste gecertificeerd passief vakantiehuis. Een gecertificeerd passief vakantiehuis. Omdat dat u als gast een absolute zekerheid biedt op een hoog comfort, een behaaglijk verblijf zonder temperatuursschommelingen. Omdat we liever bouwen volgens de norm van 2020 dan volgens die van vorig jaar.